Jednodruhové korenie
Najpredávanejšie
Značky
Tymian je pôvodom z oblasti Stredomoria. Dnes sa táto bylinka využíva ako korenie najmä v južnej a východnej Európe. Tymian má príjemnú aromatickú vôňu a korenistú chuť. Ako...
Chutí podobne ako čierne korenie, ale jeho vôňa je aromatickejšia a podobná škorici, muškátovému orechu a klinčekom. Keďže má miernejší účinok ako čierne korenie, hodí sa aj do...
Sezam patrí k najstarším koreniam na svete. Pôvodne sa využíval najmä v Afrike a Ázii na výrobu oleja. Pražený sezam má výraznú arómu a sladkú chuť. Sezam používame najmä v...
Škorica patrí k najaromatickejším koreniam. Ako korenie sa využíva sušená kôra škoricovníka cejlónskeho, ktorého domovskou krajinou je ostrov Srí Lanka. Škorica má príjemnú,...
Ako korenie sa využívajú nerozvité púčiky kvetov tropického stromu klinčekovca. Klinček je vhodnou prísadou do vareného vína, ovocných koláčov, medovníkov, vianočného pudingu,...
Šafran je veľmi vzácne korenie, ktoré je takmer rovnako drahé ako zlato. Jeho chuť pripomína med a je mierne horký s typickou silnou arómou. KOTÁNYI Šafran pravý dodá vašim...
Korenie kurkuma, známe tiež pod názvom indický šafran, sa melie zo sušených podzemkov tropickej rastliny kurkumovníka. Pôvodom je toto korenie s charakteristickou žltou farbou z...
Výrazné korenie s korenistou, aromatickou a mierne štipľavou chuťou. Vo vhodných dávkach sa používa do polievok, omáčok, marinád, pri príprave zveriny, hydiny a ostatných druhov...
Nové korenie vonia aromaticky po čiernom korení, škorici, muškátovom orechu a klinčekoch. Má korenistú, ostrú a štipľavú chuť.
Čierne korenie sa používa na zvýraznenie chuti polievok, omáčok a šalátov, ako aj na ochutenie pokrmov z mäsa a rýb. Pokrmy koreníme pred ich dovarením, aby sme dosiahli...
Sladká paprika je korenie, bez ktorého sa nezaobíde veľa našich jedál. Dodáva jemnú sladkastú chuť a príjemnú arómu.